Alphabet Punch Board

21 října

Dneska si představíme další vychytávku z dílny We R Memory Keepers:

Tato malá destička se soustavou raznic a miniřezačkou je ideálním pomocníkem pro výrobu písmenkových banerů a jiných ozdob z písmen.

Jak to funguje?



Základem pro výrobu písmenka je čtvrtka, kterou si ořízneme na velikost 3' x 5' palců (cca 5 x 12,5 cm). Je vhodnější použít čtvrtku o vyšší gramáži (alespoň 180 g/m2), u měkkých papírů je problém, jak je proděravět raznicí, tak proříznout řezačkou, protože se snadno shrnují.

Součástí balení je knížka s podrobným návodem, jak jednotlivá písmenka a čísla vyrobit.


My si teď v jednotlivých krocích ukážeme výrobu písmene A.


První děrovačkou ve tvaru půloválku vyrobíme základ písmene A.


Kartičku otočíme a vyrazíme ještě jednu půloválnou dírku, kterou si naznačíme, kde budou dolní nožičky písmene. Nemusíme se bát nepřesností, destička má u každé děrovačky snížený profil tak, aby vznikl okraj, ke kterému kartičku při děrování zasuneme, aby se nám neposunula a díra vznikla přesně tam, kde ji potřebujeme.


Nožičky písmene doděláme na řezačce. Plastová část je výklopná, kartičku pod ní jednoduše zasuneme. Aby se kartička neposouvala, drží ji na místě dva páry protilehlých magnetů (jeden v plastové klopě a druhý přímo v destičce).


Aby řezy byly přesné, jsou v plastové klopě vodící linky, do kterých se zasadí držátko s nožíkem. Jednoduše tak prořízneme od díry ke kraji a vzniknou nám nožičky písmene.


V posledním kroku již jen rohovou děrovačkou zakulatíme písmenku rohy a je hotové!


Malá ukázka písmenek, která lze pomocí Alphabet Punch Board vyrobit.

Děrovačku naleznete na webu paperilla.cz

You Might Also Like

0 komentářů